PRODUCTIEPROCES VOOR ANIMATIE & ILLUSTRATIE

Ontdek mijn productieproces voor het maken van een animatie.

1. Brief & Research

Iedere animatie start met een idee. Samen gaan we in gesprek om op zoek te gaan naar dat idee. Ik wil alles weten. Van je product, dienst of probleemstelling.

2. Script & Concept

Een goed script is cruciaal bij het maken van een goede uitleganimatie. Voordat we daarom ook maar één keyframe van de uitleganimatie zet, ontwikkelen we samen een plan voor een helder concept.Op basis van dit plan ontwikkel ik eventueel samen met andere freelance scriptschrijvers een uitgewerkt en een volledig script.

3. Vorm & Stijl

Vervolgens stuur ik je op basis van het concept twee tot drie op maat gemaakte stijlvoorbeelden zodat je een idee krijgt hoe de uitleganimatie eruit gaat zien.

4. Storyboard

Bij akkoord ontwikkel ik op basis van je gemaakte keuze het hele storyboard.

5. Voice over

Man, vrouw, Nederlandtalig of Engelstalig? Op basis van een aantal voorstellen kies je de juist voice over voor je uitleganimatie.

6. Animatie

Op het moment dat je akkoord hebt gegeven op script en het storyboard kan ik eindelijk van start met het animatieproces.

7. Post Production & Revisie

Dit is de laatste fase waarbij alles samenkomt. Beeld, text, voice over, eventuele muziek en of soundeffects. Alles komt samen in de animatie. Zodra die klaar is stuur ik je de animatie in een mp4 file toe zodat je feedback kan geven. Ik pas je feedback aan in een revisieronde en tadaa… je uitleganimatie is kant en klaar om geupload te worden naar bijvoorbeeld youtube of vimeo en te delen met de wereld.

PRODUCTIEPROCES VOOR ILLUSTRATIE

Ontdek het productieproces van een illustratie.

1. Brief & Research

Iedere illustratie start met een idee. Samen gaan we in gesprek om op zoek te gaan naar dat idee. Ik wil alles weten. Van je product, dienst of probleemstelling.

2. Concept & Moodboard

Een goed concept is cruciaal bij het maken van een goede illustratie. Voordat ik daarom ook maar één pen streek zet, ontwikkelen we samen een plan voor een helder concept.

Op basis van dit plan ontwikkel ik een passend moodboard voor de sfeer.

3. Vorm & Stijl

Vervolgens stuur ik je op basis van het concept twee tot drie op maat gemaakte schetsen in ieder een uniek stijlvoorbeeld zodat je een idee krijgt hoe de illustratie eruit gaat zien.

4. Productie

Op het moment dat je akkoord hebt gegeven op de vorm en stijl kan ik eindelijk van start met het maken van de illustratie.

5. Revisie & Opleveren

Dit is de laatste fase waarbij ik je de illustratie in een gewenst bestand toe stuur zodat je feedback kan geven. Ik pas je feedback aan in een revisieronde en tadaa… je illustratie is kant en klaar om geupload te worden naar bijvoorbeeld je website of op social media om te delen met de wereld.