Infographic, animatie of illustratie laten maken?

Helder, duidelijk en effectief! Visualindustries maakt gebruik van Visual Thinking technieken voor het uitleggen van bijvoorbeeld een idee, ontwerp of proces.

Denken in beelden

Visualisatie ook wel Visual Thinking genoemd. Wist je dat mensen ongeveer 67% onthouden van wat ze zien en slechts zo’n 16% van wat ze horen? Een groot deel, bijna 88% van de mensen is namelijk ‘beelddenker’. En denkt dus niet in tekst of cijfers. Onze hersenen zijn ook ingesteld op het verwerken van beeld. Visualisatie is daarom ook een hele krachtig methode om informatie op een gemakkelijk te begrijpen manier over te brengen. Door te visualiseren vertaal je ideeën en processen naar getekend beeld en zorg je er zodoende voor dat informatie sneller blijft hangen en beter wordt onthouden.

Visualiseren is denken in beelden.

Het vertalen of omzetten van een gedachte of idee naar beeld. Je kunt het je daarmee letterlijk voorstellen, het wordt letterlijk inzichtelijk.

Door te visualiseren kun je dan ook elke gewenste verandering makkelijker en sneller doorvoeren. Alles wat de mens kan bedenken kan hij ook realiseren. Visualisatie is daarmee een zeer krachtige vorm van communicatie.

Hoe werkt visualisatie in ons brein..

Ons geheugen is erg visueel ingesteld.  We onthouden dingen doordat we die kunnen linken aan dingen die we al weten, door associaties te maken. Hoe meer associaties we hebben bij een nieuw stuk informatie, hoe beter het verankerd wordt in ons geheugen.

Zet je doel om in knallende beelden

De mix van tekst, beeld en geluid maakt het mogelijk om veel informatie in korte tijd en met grote impact te communiceren. Uitleg animaties zijn hierdoor een ideale tool om informatie krachtig over te brengen. Voor meer informatie over onze diensten, neem dan contact met ons op

Partners in crime

Co-creatie als basis voor onze werkwijze! De toepassingen van infographics, animatie en illustratie zijn eindeloos. Zo leg je bijvoorbeeld eenvoudig uit hoe een product of dienst werkt, maak je een ingewikkeld proces inzichtelijk en vertel je je corporate story of presenteer je je jaarverslag op een opvallende, heldere en leuke manier. Aan de basis van iedere opdracht ligt een analyse van de vraagstelling en het beoogde resultaat. We hebben hiervoor input van onze opdrachtgever nodig. Dat is echt samenwerken en kennisdelen. En dus moeten we de juiste stappen doorlopen. Dat doen we vaak in de vorm van een workshop. De nadruk van onze manier van werken ligt op overzicht en planning. Op deze manier weet je precies wanneer je bepaalde tussentijdse versies kunt verwachten en wanneer wij daarop jouw feedback nodig hebben.

We starten met een kort gesprek. Dat kan telefonisch, maar liever face-to-face. We willen o.a. eerst weten wat je bedrijf doet, hoe jij je onderscheidt van je concurrentie, waar denk je over 10 jaar te zijn en wat wij voor je kunnen betekenen. Vervolgens sturen we je een offerte en een planning. Een brainstorm volgt. Op zoek naar hoe jij je doelgroep het beste kan bereiken en overtuigen. En wat is het ultieme doel van je content? Wanneer dit helder is kijken we hoe we dit het beste om kunnen zetten naar beeld. Maken we een infographic of is animatie wellicht een betere tool om je verhaal te vertellen. Moet er een voice-over worden gebruikt of gebruiken we tekst? In het geval van een animatie kies je bijpassende muziek en de geschikte voice-over. Het product is klaar om te publiceren.

Hoe maken wij content?

Ons proces: hoe maakt visualindustries een uitleganimatie.

Koffie, thee of iets anders drinken?
Dan bespreken we direct de visualisatie mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Bericht ons

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!