Meerdere animaties laten maken?

Visualindustries heeft ruime ervaring in het opzetten van een productieproces voor het seriematig produceren van content ter ondersteuning van je marketingplan. Zowel voor enkele, tientallen als honderden animaties per jaar. We zorgen dat onze deliverables altijd perfect aansluiten op bijvoorbeeld je content marketing calendar.

Uiteraard kan je bij Visualindustries uit Utrecht ook gewoon terecht voor een eenmalige productie!

Oké, je wil een animatie laten maken. Want animaties worden tegenwoordig veel ingezet ter ondersteuning van marketing en communicatie doeleinden. Daarbij zijn ze er in vele soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan 2d animaties, 3d animaties, explainer animations, logo animaties etc. Het is dus erg belangrijk om te weten welk type het beste past bij je boodschap of verhaal. Visualindustries uit Utrecht gebruikt animatie om te verhelderen of ter promotie van producten, diensten.

Heb je iets uit te leggen en weet je ook al aan wie? Met een animatievideo maak je zonder al te veel poespas meteen duidelijk aan je doelgroep wat je bedoelt. Ook laat je zien wat jouw voordelen zijn en waarom je klant voor jou moet kiezen en niet voor je concurrent. De meeste animaties die wij maken behandelen vijf belangrijke punten.  1. Het probleem, 2. De oplossing, 3. De mogelijkheden en voordelen, 4. Hoe de oplossing werkt. 5. Call-to-action. Om succesvol animaties te maken, moet het verhaal kort en aantrekkelijk zijn, terwijl de gewenste informatie helder wordt doorgegeven. Wat je ook uitlegt, een animatie moet duidelijk maken wat je doet en activeren tot de volgende stap. Call-to-action!

Ook kan je kiezen om een icoon, logo of ander beeldmerk in beweging te brengen. Dit noemen we dan een logo animatie of gif animatie.

Wanneer heb je een animatie nodig?

Een animatie is nuttig wanneer een potentiële opdrachtgever zich bewust is van het probleem of behoefte en op zoek is naar een oplossing daarvoor. Daarbij is het is van belang om te weten in welke fase van de ‘customer journey‘ de doelgroep de video bekijkt en via welk medium.
Een animatie kan namelijk ook op meerdere plaatsen ingezet worden dan enkel op de landingspagina van je website. Een animatiefilm kan je bijvoorbeeld ook gebruiken als header op social media, je product- of servicepagina’s, in nieuwsbrieven, op vakbeurzen en bij verkoopbijeenkomsten.

Een animatie laten maken?

Hoe maakt visualindustries animaties?

Voordat we van start gaan willen we eerst weten wie je bent, wat je product, dienst of onderwerp dat we willen uitleggen doet. Op basis van dit onderzoek komen we samen om te brainstormen. Op zoek naar wat we willen uitleggen en hoe we dat het beste kunnen doen. Hier komen goede en minder goede ideeën uit. We kiezen een aantal ideeën die we verder uitwerken om uiteindelijk tot het ultieme concept te komen. Soms gebruiken we een verhaal om het onderwerp te verhelderen, maar soms is het de visuele stijl die de boodschap brengt. Een goede video is in balans. Creativiteit vs. strategie. Het creatieve deel draagt bij aan de engagement. Terwijl de strategie juist zorgt dat de kijker gemotiveerd raakt om in actie te komen. Call-to-action!

Wat zijn de voordelen van het seriematig produceren van animaties?

  • Toegevoegde waarde van je content marketing
  • Voordelig
  • Overzichtelijk

Wat kost een animatie?

Afhankelijk van de stijl en complexiteit kost een animatie gemiddeld tussen de € 2000 en € 8.000. De prijzen verschillen sterk per bureau. Neem vooral je tijd, doe je huiswerk en zoek naar een team dat past bij je merk en kan produceren binnen je budget, planning en gewenste kwaliteit.

Wat is de productietijd van een animatie?

Het maken van een animatie is handwerk. Om een kwalitatieve animatie te maken werken we intensief samen met onze opdrachtgevers. De nadruk van onze manier van werken ligt daarom ook op overzicht en planning. Zo weet je precies wanneer je bepaalde tussentijdse deliverables kunt verwachten en wanneer wij daarop jou feedback nodig hebben om je gewenste deadline te halen.

De gemiddelde productieperiode van een animatie is 3- 6 weken. Dit is inclusief de tijd om feedback te verzamelen en aanpassingen te verwerken.
Heb je meer haast? Dat is geen probleem! We kunnen altijd onze freelance collega’s vragen te helpen. De productie kan dan gereduceerd worden tot minimaal 2 weken. Het is dan wel van belang dat er snel keuzes gemaakt kunnen worden.

Hoe verspreidt ik mijn video?

De productie is klaar! En nu? Achterover leunen is geen optie! Hoe zorg je nu dat je video werkelijk wordt bekeken en hoe komt deze nu bij je doelgroep? De verspreiding kan via verschillende kanalen: YouTube, Vimeo, Facebook, Snapchat, Instagram en Vine. Het geschikte kanaal hangt helemaal af van je doelgroep. Wij adviseren je graag.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!