MedMij

“Zo gaat MedMij om met privacy en informatiebeveiliging!

De uitdaging

MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen zorgprofessionals en zorggebruikers. Deze uitwisseling vindt plaats via een PGO, een persoonlijke gezondheidsomgeving. Met een PGO kunnen zorggebruikers hun gezondheidsgegevens op één plek inzien, beheren en delen.

Voor het uitwisselen van gezondheidsgegevens binnen het MedMij-netwerk zijn twee partijen nodig, namelijk een persoon met een persoonlijke gezondheidsomgeving (een website of app) en een zorgaanbieder die gezondheidsgegevens opslaat in een informatiesysteem. MedMij stelt een afsprakenstelsel op met daarin spelregels voor deze uitwisseling. Daarin staat één duidelijke set kwaliteitseisen en informatiestandaarden waar de ICT-leveranciers van de persoonlijke gezondheidsomgevingen en de zorginformatiesystemen aan moeten voldoen om aangesloten te zijn op het MedMij-netwerk. Om veiligheid en privacy te borgen, staan een aantal uitgangspunten en ontwerpprincipes aan de basis van het MedMij Afsprakenstelsel.

Het resultaat

In samenwerking met Zevenmijls ontwikkelde wij diverse animaties om deze complexe materie duidelijk te visualiseren. Deze animatie over privacy en veiligheid voor deelnemers als zorgaanbieders en ICT-leveranciers is de eerste in de reeks.

Credits

Jaar:
2018

Opdrachtgever:
Zevenmijls in opdracht van Medmij

Uitleganimatie:
Visualindustries

Lengte:

02:17

Wil je ook een uitleganimatie laten maken?
Neem gerust contact op.

Bericht ons

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!