Meerdere animaties laten maken?

Expert in seriematig produceren.

Produceren in serie.

Visualindustries heeft ruime ervaring in het opzetten van een productieproces voor het seriematig produceren van content ter ondersteuning van je marketingplan. Zowel voor enkele, tientallen als honderden animaties per jaar. We zorgen dat onze deliverables altijd perfect aansluiten op bijvoorbeeld je content marketing calendar.

Uiteraard kan je bij Visualindustries uit Utrecht ook gewoon terecht voor een eenmalige productie!

Oké, je wil een 2D animatie laten maken. Want animaties worden tegenwoordig veel ingezet ter ondersteuning van marketing en communicatie doeleinden. Bij animatiestudio visualindustries uit Utrecht ben je aan het juiste adres. Maar wat is een animatie nu precies?
Animaties helpen om complexe ideeën, processen of producten in minder dan 2 minuten op been eenvoudige, boeiende en zinvolle manieren uit te leggen d.m.v. geillustreerde beelden. Animaties helpen je om je bedrijf, product of dienst helder uit te leggen.

Heb je iets uit te leggen en weet je ook al aan wie? Met een animatievideo maak je zonder al te veel poespas meteen duidelijk aan je doelgroep wat je bedoelt. Ook laat je zien wat jouw voordelen zijn en waarom je klant voor jou moet kiezen en niet voor je concurrent. De meeste animaties die wij maken behandelen vijf belangrijke punten.  1. Het probleem, 2. De oplossing, 3. De mogelijkheden en voordelen, 4. Hoe de oplossing werkt. 5. Call-to-action. Om succesvol animaties te maken, moet het verhaal kort en aantrekkelijk zijn, terwijl de gewenste informatie helder wordt doorgegeven. Wat je ook uitlegt, een animatie moet duidelijk maken wat je doet en activeren tot de volgende stap. Call-to-action!

Wanneer heb je een animatie nodig?

Een animatiefilm kan nuttig zijn wanneer een potentiële opdrachtgever zich reeds bewust is van het probleem of zijn behoefte. En op zoek is naar een oplossing daarvoor. Daarbij is het is van belang om te weten in welke fase van de ‘customer journey‘ de doelgroep de animatiefilm bekijkt en via welk medium.
Een animatie kan namelijk ook op meerdere plaatsen ingezet worden dan enkel op de landingspagina van je website. Zo kan je een animatiefilm bijvoorbeeld ook gebruiken als header op social media, je product- of servicepagina’s, in nieuwsbrieven. Je kan bijvoorbeeld ook denken om de animatie te gebruiken op vakbeurzen en bij verkoopbijeenkomsten.

Hoe maakt animatiestudio Visualindustries animaties?

Voordat we van start gaan willen we eerst weten wie je bent. Wat doet je product, dienst of onderwerp dat we willen uitleggen? Op basis van dit onderzoek komen we samen om te brainstormen. Op zoek naar wat we willen uitleggen en hoe we dat het beste kunnen doen. Hier komen goede en minder goede ideeën uit. We kiezen een aantal ideeën die we verder uitwerken om uiteindelijk tot het ultieme concept te komen. Soms gebruiken we een verhaal om het onderwerp te verhelderen.  Maar soms is het de visuele stijl die de boodschap brengt. Een goede video is in balans. Creativiteit vs. strategie. Het creatieve deel draagt bij aan de engagement. Terwijl de strategie juist zorgt dat de kijker gemotiveerd raakt om in actie te komen. Call-to-action!

Wat zijn de voordelen van het seriematig produceren van animaties?

• Toegevoegde waarde van je content marketing
• Voordelig
• Overzichtelijk

Wat kost een animatie in serie?

Afhankelijk van de stijl en complexiteit zijn de kosten van een animatie gemiddeld tussen de € 2000 en € 8.000. De kosten verschillen sterk per bureau. Wanneer je een serie produceert kunnen deze kosten aanzienlijk afnemen doordat bij illustraties hergebruikt kunnen worden en processen tegelijk uitgevoerd kunnen worden. Neem vooral je tijd, doe je huiswerk en zoek naar een team dat past bij je merk en kan produceren binnen je budget, planning en gewenste kwaliteit.

Wat is de productietijd van een animatie?

Het maken van een animatie is handwerk. Om een kwalitatieve animatie te maken werkt animatiestudio visualindustries intensief samen met haar opdrachtgevers. De nadruk van deze manier van werken ligt daarom ook op overzicht en planning. Bij de productie in serie hangt het er helemaal vanaf hoeveel animaties je af neemt. Maar doordat er veelal onderdelen hergebruikt kunnen worden, kan de productie soms sneller uitgevoerd worden. Zo weet je precies wanneer je bepaalde tussentijdse deliverables kunt verwachten en wanneer wij daarop jou feedback nodig hebben om je gewenste deadline te halen.

Hoe verspreidt ik mijn animaties?

De productie is klaar! En nu? Achterover leunen is geen optie! Hoe zorg je nu dat je animatie reeks werkelijk wordt bekeken en hoe komt deze nu bij je doelgroep? De verspreiding kan via verschillende kanalen: YouTube, Vimeo, Facebook, Snapchat, Instagram en TikTok. Het geschikte kanaal hangt helemaal af van je doelgroep. Ik adviseer je graag.