Infographic laten maken?

Communiceer complexe informatie op een snelle en heldere manier

Wat is een infographic?

Infographic en animatiestudio visualindustries uit Utrecht geeft complexe informatie op een visuele en gemakkelijk te begrijpen manier weer. Bij een infographic komen teksten en illustraties samen in een mooi en overzichtelijk beeld. We visualiseren je verhaal met behulp van o.a. grafieken, diagrammen, pictogrammen, kaarten, plattegronden en illustraties. Hierdoor heb je direct de aandacht van je lezer te pakken. Infographics worden gebruikt om in één oogopslag informatie helder over te brengen. Ze kunnen worden gebruikt op internet of in gedrukte vorm om het gewenste publiek te bereiken.

Wanneer heb je een infographic nodig?

De hoeveelheid informatie neemt toe. Door je verhaal om te zetten naar infographics wordt de gewenste informatie sneller en gemakkelijker begrepen. Een goede infographic is in staat om ingewikkelde processen, grote hoeveelheden data en gegevens inzichtelijk te maken. Ze vallen op doordat de beelden uniek, visueel aantrekkelijk maar wel heel simpel te begrijpen zijn. In één oogopslag is de essentie van een boodschap zichtbaar (denk bijvoorbeeld aan een een trend, een belangrijk getal of een proces).

Hoe maakt animatiestudio Visualindustries infographics?

Voordat we van start gaan willen we eerst weten wie je bent, wat je product, dienst of onderwerp dat we willen uitleggen doet. Op basis van dit onderzoek komen we samen om te brainstormen. Vervolgens gaan we op zoek naar wat we willen uitleggen en hoe we dat het beste kunnen doen. Hier komen goede en minder goede ideeën uit. We kiezen een aantal ideeën die we verder uitwerken om uiteindelijk tot het ultieme concept te komen. Soms gebruiken we een verhaal om het onderwerp te verhelderen, maar soms is het de visuele stijl die de boodschap brengt. Een goede infographics is in balans. Creativiteit vs. strategie. Het creatieve deel draagt bij aan de engagement. Terwijl de strategie juist zorgt dat de kijker gemotiveerd raakt om in actie te komen. Call-to-action!

Wat zijn de kenmerken van een goede infographic?

• Simpel & Helder
• Visueel aantrekkelijk
• Minimale tekst maximale impact
• Gemakkelijk deelbaar!

Wat kost een infographic?

Afhankelijk van de stijl, gelaagdheid en complexiteit kost een infographic gemiddeld tussen de € 500 en € 3.000. De prijzen verschillen sterk per bureau. Ook heeft de hoeveelheid infographics invloed op de prijs. Neem vooral je tijd, doe je huiswerk en zoek naar een team dat past bij je merk en kan produceren binnen je budget, planning en gewenste kwaliteit.

Wat is de productietijd van een infographic?

Het maken van een infographic is handwerk. Om een goed producti te maken werken we intensief samen met onze opdrachtgevers. De nadruk van onze manier van werken ligt daarom ook op overzicht en planning. Zo weet je precies wanneer je bepaalde tussentijdse deliverables kunt verwachten en wanneer wij daarop jou feedback nodig hebben om je gewenste deadline te halen. De gemiddelde productieperiode is 3- 6 weken. Dit is inclusief de tijd om feedback te verzamelen en aanpassingen te verwerken. Heb je meer haast? Dat is geen probleem! We kunnen altijd onze freelance collega’s vragen te helpen. De productie kan dan gereduceerd worden tot minimaal 2 weken. Het is dan wel van belang dat er snel keuzes gemaakt kunnen worden.

Hoe verspreidt ik mijn infographic?

Je infographic is klaar! En nu? Achterover leunen is geen optie! Hoe zorg je nu dat je infographic werkelijk wordt bekeken en hoe komt deze nu bij je doelgroep? Infographics worden veel gebruikt bij onderzoek, in het onderwijs, voor handleidingen, op websites, in de journalistiek maar ook op social media zoals Facebook en in advertenties. Het geschikte kanaal hangt helemaal af van je doelgroep. Wij adviseren je graag.