Frequently Asked Questions

Hoe werkt visualindustries?

Animatiestudio Visualindustries uit Utrecht werkt nauw samen met diverse creatieve freelance professionals. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld conceptontwikkelaars, tekstschrijvers, vormgevers, animatoren, voice-over artiesten, componisten en audio nabewerkers. Voor iedere nieuwe opdracht stellen we een team samen dat het beste past bij de gewenste resultaten.

Wat voor soort content maakt visualindustries?

Wij hebben ons enkel en alleen gespecialiseerd in het maken van animaties. Van karakters tot motion graphics en van 2D tot 3D. We doen het allemaal. En het stelt ons in staat om een verschillende soorten content te maken.

 • Animated Uitleg videos
 • Animated Product videos
 • Animated Startup videos
 • Animated Trade show videos
 • Animated Social Media content
 • Logo animations
 • Animated Healthcare videos
 • Animated E-learning videos
 • Animated Landingpage videos
 • Motion Design
 • 2D Illustratie
 • 3D Illustratie

Wat kost een uitleganimatie van visualindustries?

Onze prijzen beginnen vanaf €2000,00 – €7000,00 voor een animatie van 60 – 90 seconden.

Wat kost een Illustratie van visualindustries?

De kosten variëren naar gelang de vorm en stijl, de hoeveelheid en uitgebreidheid van de illustraties. Mijn prijzen beginnen vanaf ongeveer €400,00

Hoe maken jullie een animatie of illustratie?

Bij animatiestudio visualindustries uit Utrecht maken we op maat gemaakte content. Of het nu gaat om MKB of corporate, bij iedere nieuwe opdracht stellen we een team van specialisten samen die dedicated werken aan jouw animatie of illustratie.

Hoe lang duurt het voordat mijn animatie klaar is?

Voor het produceren van een animatie van ongeveer 60 seconden hebben we ongeveer 6 tot 8 weken nodig.

Ik heb haast, kan de productie ook sneller?

Wanneer nodig, is dit altijd mogelijk tegen een extra vergoeding. We raden dit echter niet aan. Het produceren van een animatie gemaakt door visualindustries is tijdrovend doordat onze scripts en grafische elementen voor iedere opdrachtgever ‘custom’ gemaakt worden. Dit is een proces waarbij net als bij alle creatieve processen veel uitgeprobeerd word, er word gekeken wat werkt en wat niet werkt, etc. Al deze fases zijn meegenomen in de tijdlijn van ons productieproces.

Wanneer ik wat wil aanpassen, kan dat?

Visualindustries werkt volgens een beproefde productiemethode.  Elke fase uit dit proces biedt twee gratis revisie rondes. Een revisie is een kleine aanpassing. We bieden echter wel de mogelijkheid tot onbeperkte revisies voor een overeengekomen vergoeding.

Hoe werkt een feedback ronde?

Zoals eerder vermeld, ontvangt je in elke fase uit het productieproces 2 revisie ronden met een standaardpakket (met uitzondering van de voice-over-fase). Je krijgt de gelegenheid om het werk op elk van die momenten te beoordelen en we nemen alles met je door om te zien of we op de goede weg zijn, of dat we een aanpassing moeten maken.

Kan ik meerdere animaties tegelijk bestellen?

Ja zeker, dit heeft echter wel invloed op de doorlooptijd en we moeten dit van tevoren weten, zodat we daar rekening meekunnen houden tijdens het inplannen van het project.

Welke stijl past het beste bij mij of mijn bedrijf?

Op deze vraag is niet direct een goed antwoord. Een van de dingen die we tijdens onze ontdekkingsfase doen, is om je te begeleiden naar een stijl en toon die het beste past bij je behoeften, doelen en budget.

Kan ik mijn eigen script of storyboard gebruiken?

Wij vinden het heel fijn wanneer een opdrachtgever zijn huiswerk goed heeft gedaan. Het aanleveren van een eigen script of storyboard is daarom ook altijd een goed idee. Op basis van een aangeleverd script of storyboard kunnen wij veelal goed verder werken. Het schrijven van een script of ontwikkelen van een storyboard is een vak. Visualindustries is hierin gespecialiseerd. Wij vatten jouw complexe informatie samen en komen tot de kern.

In welk formaat krijg ik mijn video?

We leveren altijd voltooide video’s in een standaard 1080p MP4 HD-formaat dat kan worden afgespeeld op elk apparaat of geüpload naar YouTube en andere populaire streamingdiensten.

Hoe te beginnen?

Dat is heel simpel!  Ga eerst naar onze contactpagina en vul het formulier in. Als alternatief kan je ons  natuurlijk ook gewoon een e-mail sturen of bellen, maar het formulier is een geweldige manier om ons van tevoren wat informatie over je behoeften te geven en het hele proces te starten.  Zodra dat is geregeld, nemen wij binnen 24 uur contact met je op om  te praten over je project – dit duurt ongeveer 30 minuten.  Dit eerste gesprek stelt ons in staat om even te sparren over de details die je in gedachten hebt voor je animatie, zoals bijvoorbeeld de gewenste lengte en de stijl die je zoekt. We nemen ook ons ​​productieproces met je door en bespreken enkele details zoals prijzen, planning  en doorlooptijden.  Wanneer je ons groen licht geeft, werken wij een offerte uit en bij akkoord  sturen u ook een Creative Brief mee waarmee je nog meer details over het project kan delen zodat wij je wensen en ​​visie nog beter te begrijpen.  Wanneer dat weer in onze handen is, en de offerte is ondertekend, kunnen we het startsein geven om het productieproces te beginnen. Wat de betaling betreft, we vragen een aanbetaling van 50% om met de productie te beginnen. Zodra alles klaar is en je tevreden bent met je video, vragen we de rest van de betaling voorafgaand aan de levering van het eindproduct.  Op die manier ben je er zeker van dat de animatie is zoals je hebt verwacht.