Verhelder met een explanimation

Uitleggen hoe het zit? Een uitleganimatie of explanimation laten maken door animatiebureau visualindustries uit Utrecht zorgt voor een helder begrip bij je doelgroep. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het maken van uitleganimaties. Visualindustries maakt, bedenkt en creëert 2d animatiefilms, infographics en illustraties.

Offerte voor je animatieproject

Wat is een explanimation?

Een uitleg animatie, explainer video of explainimation. Je bent er vast wel eens één tegengekomen tijdens het surfen op internet. Korte videos van 60-90 seconden die een idee, complexe boodschap of dienst in simpele beeldtaal uitleggen. De meeste uitleganimaties behandelen vijf belangrijke punten.  1. Het probleem, 2. De oplossing, 3. De mogelijkheden en voordelen, 4. Hoe de oplossing werkt. 5. Call-to-action.  Om een uitleganimatie succesvol te maken, moet het verhaal kort en aantrekkelijk zijn. Terwijl de gewenste informatie helder wordt doorgegeven. Wat je ook wil uitleggen, een uitleg animatie moet duidelijk maken wat je doet en activeren tot de volgende stap. De zogenoemde Call-to-action! Animatiebureau Visualindustries uit Utrecht gebruikt visualisatie technieken om te verhelderen bij de productie van een op maat gemaakte uitlegvideo. We gebruiken de kracht van beeld, tekst en geluid om helder informatie over te brengen. Het is ons ultieme doel om jouw verhaal duidelijk te communiceren naar een heldere animatie die past bij je bedrijf, huisstijl en doelgroep.

visualindustries utrecht uitleganimatie vereenvoudigen van informatie

animatie maken konijn uit hoed

Inzicht, begrip, duidelijk

Complexe informatie kan gemakkelijk worden overgebracht d.m.v. een uitleg animatie. Leg exact uit wat je doet, hoe een dienst werkt of geef inzicht in situaties. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een animatievideo combineert jouw boodschap met op maat gemaakte vormgeving.

  • Effectief communiceren
  • Hoge conversie
  • Online content

Onze werkwijze

Het productieproces van een explanimation is een spannende en cruciale stap in het creëren en vertellen van je verhaal. Om dit proces inzichtelijk te maken, hebben we het in 3 eenvoudige stappen onderverdeeld.

PRE-PRODUCTIE

Analyse
Strategie
Concept

PRODUCTIE

Verhaal + Storyboard
Stijl ontwikkeling
Voice-over
Animatie + Illustratie

POST-PRODUCTIE

Sound Design
Oplevering

Meer over onze werkwijze

Hoe we werken | Visualindustries | Ontwerp, Illustratie en Animatie gevestigd in Utrecht

visualindustries utrecht maakt animatie mogelijkheden en stijlen

Mogelijkheden en stijlen

Voordat we van start gaan willen we eerst weten wie je bent. Wat doet je product, dienst of onderwerp dat we willen uitleggen? Op basis van dit onderzoek komen we samen om te brainstormen. Op zoek naar wat we willen uitleggen en hoe we dat het beste kunnen doen. Hier komen goede en minder goede ideeën uit. We kiezen een aantal ideeën die we verder uitwerken om uiteindelijk tot het ultieme concept te komen. Soms gebruiken we een verhaal om het onderwerp te verhelderen. Maar soms is het de visuele stijl die de boodschap brengt. Een goede uitlegvideo is in balans. Creativiteit vs. strategie. Het creatieve deel draagt bij aan de engagement. Terwijl de strategie juist zorgt dat de kijker gemotiveerd raakt om in actie te komen. Call-to-action!

Kenmerken van een goede explanimation?

  • Kort: Niet langer dan twee minuten
  • Wees beknopt en duidelijk
  • Gebruik spreektaal
  • Zorg voor een duidelijke call-to-action!

Wat kost een explainer video?

Afhankelijk van de stijl en complexiteit zijn de kosten van een animatievideo gemiddeld tussen de € 2000 en € 8.000. De kosten verschillen sterk per bureau. Neem vooral je tijd, doe je huiswerk en zoek naar een team dat past bij je merk en kan produceren binnen je budget, planning en gewenste kwaliteit.

Wat is de productietijd van een explanimation?

De gemiddelde productieperiode van een animatiefilm is 3- 6 weken. Dit is inclusief de tijd om feedback te verzamelen en aanpassingen te verwerken.
Heb je meer haast? Dat is geen probleem! We kunnen altijd onze freelance collega’s vragen te helpen. De productie kan dan gereduceerd worden tot minimaal 2 weken. Het is dan wel van belang dat er snel keuzes gemaakt kunnen worden.

Hoe verspreidt ik mijn explanimation?

De productie is klaar! En nu? Achterover leunen is geen optie! Hoe zorg je nu dat je uitlegvideo werkelijk wordt bekeken en hoe komt deze nu bij je doelgroep? De verspreiding kan via verschillende kanalen: YouTube, Vimeo, Facebook, Snapchat, Instagram en Vine. Het geschikte kanaal hangt helemaal af van je doelgroep. Animatiebureau visualindustries adviseert je graag.

De mogelijkheden van explanimation bespreken?

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!