Site pictogram Animatie & Illustratie uit Utrecht | visualindustries

Explainer Videos

Explainer video laten maken?

Breng je verhaal in beweging

Wat is een Explainer video?

Heb je iets uit te leggen en weet je ook al aan wie? Animatiestudio Visualindustries uit Utrecht helpt je graag verder. Met een explainer video (ook wel uitleg animatie genoemd) maak je zonder al te veel poespas meteen duidelijk aan je doelgroep wat je bedoelt. Ook laat je zien wat jouw voordelen zijn en waarom je klant voor jou moet kiezen en niet voor je concurrent. De meeste animaties die wij maken behandelen vijf belangrijke punten. 1. Het probleem, 2. De oplossing, 3. De mogelijkheden en voordelen, 4. Hoe de oplossing werkt. 5. Call-to-action. Om succesvol animaties te maken, moet het verhaal kort en aantrekkelijk zijn. Verder is het ook van belang dat de gewenste informatie helder wordt overgedragen. Wat je ook uitlegt, een explainer animation moet duidelijk maken wat je doet en activeren tot de volgende stap. Call-to-action!

Wanneer heb je een explainer animation nodig?

Een uitleg animatie kan nuttig zijn wanneer een potentiële opdrachtgever zich reeds bewust is van het probleem of zijn behoefte. En op zoek is naar een oplossing daarvoor. Daarbij is het is van belang om te weten in welke fase van de ‘customer journey‘ de doelgroep de animatiefilm bekijkt en via welk medium.
Een animatie kan namelijk ook op meerdere plaatsen ingezet worden dan enkel op de landingspagina van je website. Zo kan je een explainer video bijvoorbeeld ook gebruiken als header op social media, je product- of servicepagina’s, in nieuwsbrieven. Je kan bijvoorbeeld ook denken om de animatie te gebruiken op vakbeurzen en bij verkoopbijeenkomsten.

Hoe maakt animatiestudio Visualindustries explainer videos?

Voordat we van start gaan willen we eerst weten wie je bent. Wat doet je product, dienst of onderwerp dat we willen uitleggen? Op basis van dit onderzoek komen we samen om te brainstormen. Op zoek naar wat we willen uitleggen en hoe we dat het beste kunnen doen. Hier komen goede en minder goede ideeën uit. We kiezen een aantal ideeën die we verder uitwerken om uiteindelijk tot het ultieme concept te komen. Soms gebruiken we een verhaal om het onderwerp te verhelderen.  Maar soms is het de visuele stijl die de boodschap brengt. Een goede video is in balans. Creativiteit vs. strategie. Het creatieve deel draagt bij aan de engagement. Terwijl de strategie juist zorgt dat de kijker gemotiveerd raakt om in actie te komen. Call-to-action!

Wat zijn de kenmerken van een goede explainer animation?

• Kort: Niet langer dan twee minuten
• Wees beknopt en duidelijk
• Gebruik spreektaal
• Zorg voor een duidelijke call-to-action!

Wat kost een explainer video?

Afhankelijk van de stijl en complexiteit zijn de kosten van een animatie gemiddeld tussen de € 2000 en € 8.000. De kosten verschillen sterk per bureau. Neem vooral je tijd, doe je huiswerk en zoek naar een team dat past bij je merk en kan produceren binnen je budget, planning en gewenste kwaliteit.

Wat is de productietijd van een uitleganimatie?

Het maken van een animatie is handwerk. Om een kwalitatieve uitleg animatie te maken werkt animatiestudio visualindustries uit Utrecht intensief samen haar opdrachtgevers. De nadruk van deze manier van werken ligt daarom ook op overzicht en planning. Zo weet je precies wanneer je bepaalde tussentijdse deliverables kunt verwachten en wanneer wij daarop jou feedback nodig hebben om je gewenste deadline te halen.

De gemiddelde productieperiode van een animatie is 4- 8 weken. Dit is inclusief de tijd om feedback te verzamelen en aanpassingen te verwerken.
Heb je meer haast? Dat is geen probleem! We kunnen altijd onze freelance collega’s vragen te helpen. De productie kan dan gereduceerd worden tot minimaal 2 weken. Het is dan wel van belang dat er snel keuzes gemaakt kunnen worden.

Hoe verspreidt ik mijn 2D explainer animatie?

De productie is klaar! En nu? Achterover leunen is geen optie! Hoe zorg je nu dat je video werkelijk wordt bekeken en hoe komt deze nu bij je doelgroep? De verspreiding kan via verschillende kanalen: YouTube, Vimeo, Facebook, Snapchat, Instagram en TikTok. Het geschikte kanaal hangt helemaal af van je doelgroep. Ik adviseer je graag.

Mobiele versie afsluiten