Wat is educatieve content?

Je hebt het vast wel eens gehoord. Onderwijs animatie, educatieve infographics of illustraties. Educatieve content noemen we dat. Content  gemaakt met behulp van illustratie- en animatietechnieken. Deze vorm van content heeft als doel om op een visuele manier gemakkelijk helder uit te leggen en te leren. Dit soort visuele content wordt vaak ingezet in het lager en hoger onderwijs. Hoe werkt bijvoorbeeld de motor van een auto? Een animatie geeft direct duidelijk inzicht in dit complexe proces. Op een digibord kan de onderwijs animatie eenvoudig gestart worden. Ook is een animatie, illustratie of infographic gemakkelijk toe te voegen aan de algemene lesstof. Verder kan je met een onderwijs animatie, educatieve infographic of illustratie je personeel of klant eenvoudig trainen en eenvoudig uitleggen hoe een product of dienst werkt. Van het aanleren van basisvaardigheden zoals getallen en het alfabet tot meer complexe onderwerpen. Een infographic, animatie of illustratie helpt bij het simpel en duidelijk overbrengen van de leerstof.

Voordelen van visuele educatieve content
• Lesstof wordt aantrekkelijker
• De aandacht van studenten wordt gemakkelijker gegrepen
• Motiveren tot handelen van de leerling
• Illustreren bij presentaties
• Legt eenvoudig uit

Infographics in het onderwijs
Infographics helpen bij het eenvoudig overbrengen van kennis. Doordat informatie op een gestructureerde manier wordt weergegeven kan informatie gemakkelijk en visueel overgebracht worden. Door te visualiseren vertaal je ideeën en processen naar getekend beeld en zorg je er zodoende voor dat informatie sneller blijft hangen en beter wordt onthouden.

Onderwijs animatie om uit helder te leggen
Het gebruik van educatieve animaties in het onderwijs is een krachtig medium om op een duidelijke en eenvoudige manier (complexe) informatie of lesstof over te brengen. Wie kent het gezegde niet: beelden zeggen meer dan 1000 woorden! Verrijk jouw lessen met een animatie en laat de lesstof tot leven komen. Een onderwijs animatie gebruik je wanneer een onderwerp vraagt om visualisatie. Een educatieve animatie is een korte video met geïllustreerde karakters, objecten of teksten. De beelden dragen bij aan het duidelijk overbrengen van complexe informatie. Ook kan een animatie de informatie ‘aantrekkelijker’ maken om tot je te nemen. Onderwerpen waarover je een animatie kunt maken zijn bijvoorbeeld procedures, verhalende thema’s en complexe ideeën of concepten. Let er wel op dat de informatie die je wil uitleggen niet te diepgaand of gedetailleerd is. Een onderwijs animatie kan geen college, boek of artikel vervangen, maar dient meer meer als een pakkende en korte aanvulling om een onderwerp toe te lichten of te verhelderen.

Waarom heb je een educatieve illustratie, infographic of animatie nodig?

Door educatieve content toe te voegen aan je lespakket kan je op een zeer krachtige manier met je doelgroep communiceren. Een toegepaste methode van animatie zie je tegenwoordig veel op de basisschool. Om kinderen te helpen leren bij de lesstof. , is  video’s, maar ze kunnen net zo effectief zijn om je potentiële klant op een interessante en boeiende manier over een product te leren. Wanneer u geanimeerde educatieve video’s in het bedrijfsleven gebruikt, bouwt u ook vertrouwen op bij klanten omdat zij zich beter geïnformeerd en beter geïnformeerd voelen over uw product of service en in de toekomst sneller naar u op zoek zijn naar die specifieke service of product. Wanneer u geanimeerde educatieve video’s presenteert op uw website en andere platforms, bouwt u ook een naam op voor uzelf in de branche als een thought leader. Het delen van uw expertise en bereidwillig zijn om mensen waardevolle informatie of vaardigheden te leren, is een geweldige manier om uzelf te valideren in de markt.

Educatieve content laten maken?

Waarom samenwerken met visualindustries?

Voordat we van start gaan willen we eerst weten wie je bent. Wat doet je product, dienst of onderwerp dat we willen uitleggen? Op basis van dit onderzoek komen we samen om te brainstormen. Op zoek naar wat we willen uitleggen en hoe we dat het beste kunnen doen. Hier komen goede en minder goede ideeën uit. We kiezen een aantal ideeën die we verder uitwerken om uiteindelijk tot het ultieme concept te komen. Soms gebruiken we een verhaal om het onderwerp te verhelderen.  Maar soms is het de visuele stijl die de boodschap brengt. Een goede video is in balans. Creativiteit vs. strategie. Het creatieve deel draagt bij aan de engagement. Terwijl de strategie juist zorgt dat de kijker gemotiveerd raakt om in actie te komen. Call-to-action!

5 voordelen van een uitleganimatie

Wat zijn de kenmerken van een goede 2d animatiefilm?

  • Kort: Niet langer dan twee minuten
  • Wees beknopt en duidelijk
  • Gebruik spreektaal
  • Zorg voor een duidelijke call-to-action!

Wat kost een animatie?

Afhankelijk van de stijl en complexiteit zijn de kosten van een animatie gemiddeld tussen de € 2000 en € 8.000. De kosten verschillen sterk per bureau. Neem vooral je tijd, doe je huiswerk en zoek naar een team dat past bij je merk en kan produceren binnen je budget, planning en gewenste kwaliteit.

Wat is de productietijd van een animatiefilm?

Het maken van een animatie is handwerk. Om een kwalitatieve animatie te maken werkt animatiebureau visualindustries intensief samen haar opdrachtgevers. De nadruk van deze manier van werken ligt daarom ook op overzicht en planning. Zo weet je precies wanneer je bepaalde tussentijdse deliverables kunt verwachten en wanneer wij daarop jou feedback nodig hebben om je gewenste deadline te halen.

Meer lezen over onze aanpak?

De gemiddelde productieperiode van een animatie is 3- 6 weken. Dit is inclusief de tijd om feedback te verzamelen en aanpassingen te verwerken.
Heb je meer haast? Dat is geen probleem! We kunnen altijd onze freelance collega’s vragen te helpen. De productie kan dan gereduceerd worden tot minimaal 2 weken. Het is dan wel van belang dat er snel keuzes gemaakt kunnen worden.

Hoe verspreidt ik mijn animatiefilm?

De productie is klaar! En nu? Achterover leunen is geen optie! Hoe zorg je nu dat je video werkelijk wordt bekeken en hoe komt deze nu bij je doelgroep? De verspreiding kan via verschillende kanalen: YouTube, Vimeo, Facebook, Snapchat, Instagram en Vine. Het geschikte kanaal hangt helemaal af van je doelgroep. Animatiebureau visualindustries adviseert je graag.

De mogelijkheden van animatie bespreken?

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!