De onderwijs sector

Animatie of infographic in het onderwijs helpt je om te groeien

Animatie en infographics hebben een belangrijke plaats ingenomen in het onderwijs. Veel lesstof is voorzien van animatie of visualisaties zoals bijvoorbeeld illustraties of infographics. Een belangrijke reden hiervoor is de dual channel theorie, waarbij twee kanalen worden gebruikt waarlangs informatie binnenkomt, namelijk via woorden en via beelden. Daarbij is het leuk, informatief en gemakkelijk te delen waardoor je je verhaal eenvoudig overbrengt op je doelgroep.

Leren op basis van educatieve animatie?

Een educatieve animatie voor in het onderwijs kan op verschillende niveaus worden ingezet. Van collegezaal tot basisschool en van trainingsvideo voor je werknemers tot een instructievideo van je product of dienst. Visuele communicatie is dé manier om kennis over te dragen. Een belangrijke reden hiervoor is dat animatie middels twee kanalen, zowel auditief als visueel, kennis over kan dragen. Doordat deze twee signalen in de hersenen apart worden verwerkt, blijft de informatie sneller en beter hangen.

BENIEUWD NAAR WAT WE VOOR JOU KUNNEN BETEKENEN?

Waarom visualindustries
als content partner?

De toegevoegde waarde van visualindustries als content partner is dat we samen een lange termijn visie en strategie voor je kunnen uitrollen. Op die manier kunnen we in co-creatie diverse lesstof ontwikkelen die kennis op een gedegen manier overbrengt. Een aantal bedrijven en organisaties(trainingsinstituten, basis onderwijs, universiteiten, tutorial programma’s, educatieve apps) werkt al op basis van een content partnership.  Wil je meer weten over de mogelijkheden van visualindustries als content partner? Bel of mail ons. Graag vertellen we je meer over onze toegevoegde waarde.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!