Wat is een animatiefilm?

Oké, je wil een animatie laten maken. Want animaties worden tegenwoordig veel ingezet ter ondersteuning van marketing en communicatie doeleinden. Bij animatiebureau visualindustries uit Utrecht ben je aan het juiste adres.

Uitleg animatie of logo animatie of wat anders?
Daarbij zijn ze er in vele soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan 2d animaties, 3d animaties, explainer animations, logo animaties etc. Het is dus erg belangrijk om te weten welk type het beste past bij je boodschap of verhaal. Animatie bureau Visualindustries uit Utrecht gebruikt animatie om te verhelderen of ter promotie van producten en diensten.

Heb je iets uit te leggen (uitleg animatie) en weet je ook al aan wie? Met een animatievideo maak je zonder al te veel poespas meteen duidelijk aan je doelgroep wat je bedoelt. Ook laat je zien wat jouw voordelen zijn en waarom je klant voor jou moet kiezen en niet voor je concurrent. De meeste animaties die wij maken behandelen vijf belangrijke punten.  1. Het probleem, 2. De oplossing, 3. De mogelijkheden en voordelen, 4. Hoe de oplossing werkt. 5. Call-to-action. Om succesvol animaties te maken, moet het verhaal kort en aantrekkelijk zijn.  Verder is het ook van belang dat de gewenste informatie helder wordt overgedragen. Wat je ook uitlegt, een animatie moet duidelijk maken wat je doet en activeren tot de volgende stap. Call-to-action!

Ook kan je kiezen om een icoon, logo of ander beeldmerk in beweging te brengen. Dit noemen we dan een logo animatie of gif animatie.

Wil je meer weten over bijvoorbeeld het nut, de kosten en het productieproces van een uitleganimatie? Op ons blog hebben we een artikel geschreven over de ins- en outs van een uitleganimatie video.

Naar het bold artikel

Wanneer heb je een animatie nodig?

Een animatiefilm kan nuttig zijn wanneer een potentiële opdrachtgever zich reeds bewust is van het probleem of zijn behoefte. En op zoek is naar een oplossing daarvoor. Daarbij is het is van belang om te weten in welke fase van de ‘customer journey‘ de doelgroep de animatiefilm bekijkt en via welk medium.
Een animatie kan namelijk ook op meerdere plaatsen ingezet worden dan enkel op de landingspagina van je website. Zo kan je een animatiefilm bijvoorbeeld ook gebruiken als header op social media, je product- of servicepagina’s, in nieuwsbrieven. Je kan bijvoorbeeld ook denken om de animatie te gebruiken op vakbeurzen en bij verkoopbijeenkomsten.

Animatie laten maken?

Hoe maakt animatiebureau visualindustries animaties?

Voordat we van start gaan willen we eerst weten wie je bent. Wat doet je product, dienst of onderwerp dat we willen uitleggen? Op basis van dit onderzoek komen we samen om te brainstormen. Op zoek naar wat we willen uitleggen en hoe we dat het beste kunnen doen. Hier komen goede en minder goede ideeën uit. We kiezen een aantal ideeën die we verder uitwerken om uiteindelijk tot het ultieme concept te komen. Soms gebruiken we een verhaal om het onderwerp te verhelderen.  Maar soms is het de visuele stijl die de boodschap brengt. Een goede video is in balans. Creativiteit vs. strategie. Het creatieve deel draagt bij aan de engagement. Terwijl de strategie juist zorgt dat de kijker gemotiveerd raakt om in actie te komen. Call-to-action!

5 voordelen van een uitleganimatie

Wat zijn de kenmerken van een goede animatiefilm?

  • Kort: Niet langer dan twee minuten
  • Wees beknopt en duidelijk
  • Gebruik spreektaal
  • Zorg voor een duidelijke call-to-action!

Wat kost een animatie?

Afhankelijk van de stijl en complexiteit zijn de kosten van een animatie gemiddeld tussen de € 2000 en € 8.000. De kosten verschillen sterk per bureau. Neem vooral je tijd, doe je huiswerk en zoek naar een team dat past bij je merk en kan produceren binnen je budget, planning en gewenste kwaliteit.

Wat is de productietijd van een animatie?

Het maken van een animatie is handwerk. Om een kwalitatieve animatie te maken werkt animatiebureau visualindustries intensief samen haar opdrachtgevers. De nadruk van deze manier van werken ligt daarom ook op overzicht en planning. Zo weet je precies wanneer je bepaalde tussentijdse deliverables kunt verwachten en wanneer wij daarop jou feedback nodig hebben om je gewenste deadline te halen.

Meer lezen over onze aanpak?

De gemiddelde productieperiode van een animatie is 3- 6 weken. Dit is inclusief de tijd om feedback te verzamelen en aanpassingen te verwerken.
Heb je meer haast? Dat is geen probleem! We kunnen altijd onze freelance collega’s vragen te helpen. De productie kan dan gereduceerd worden tot minimaal 2 weken. Het is dan wel van belang dat er snel keuzes gemaakt kunnen worden.

Hoe verspreidt ik mijn animatiefilm?

De productie is klaar! En nu? Achterover leunen is geen optie! Hoe zorg je nu dat je video werkelijk wordt bekeken en hoe komt deze nu bij je doelgroep? De verspreiding kan via verschillende kanalen: YouTube, Vimeo, Facebook, Snapchat, Instagram en Vine. Het geschikte kanaal hangt helemaal af van je doelgroep. Animatiebureau visualindustries adviseert je graag.

De mogelijkheden van animatie bespreken?

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!