WAT IS EEN UITLEG ANIMATIE?

Een uitleg animatie of ook wel explanimation video genoemd is een video ter verduidelijking en/of promotie van een product, idee of dienst. Een uitleg animatie is laagdrempelig en plezierig om naar te kijken. Ingewikkelde processen worden zo binnen een paar seconden gemakkelijk te begrijpen.

WAAROM EEN UITLEG ANIMATIE?

Wist je dat mensen ongeveer 67% onthouden van wat ze zien en slechts zo’n 16% van wat ze horen?  Een groot deel, bijna 88% van de mensen is namelijk ‘beelddenker’. Een groot deel van meeste mensen denk niet in tekst of cijfers. Maar ons brein is ingesteld op beeld. Een uitleg animatie is daarom een heel krachtig marketing tool om informatie mee over te brengen. Daarnaast is door de komst van YouTube en Facebook het gebruik van online video enorm toegenomen. Je kan met een relatief lage investering een grote gerichte groep bereiken.

Hieronder staan 5 overtuigende voordelen van een uitleg animatie. Ook overtuigd? 

SNAPPCAR from visualindustries.tv on Vimeo.

1. Oplossingsgericht

Zelfs in een korte animatie van 60 seconden heb je genoeg tijd om een probleem te schetsen waar jouw bedrijf een oplossing voor biedt. Wanneer je dat in geschreven taal wil doen heb je vaak meerdere pagina’s nodig om tot hetzelfde resultaat te komen.

2. Pak de aandacht

De concentratiespanne van een internetgebruiker is vaak niet heel lang. Door de grote hoeveelheid content op internet schakelen gebruikers vaak tussen diverse tabbladen. Wanneer je content dus niet aantrekkelijk is, is het tabblad zo gesloten.

3. Stand alone marketingtool

Video’s zijn gemakkelijk te delen. Van social media tot een link in een e-mail. Juist doordat een uitleg animatie gemakkelijker te delen is dan geschreven tekst is het een uitermate geschikte marketing tool. Daarbij kan je het gericht sturen aan je doelgroep en kan je d.m.v. ingebouwde analyse tools zien wat er met de video gebeurd. Bekijkt je doelgroep hem, waar heken ze af. Etc.

4. Hogere Search Rank op Google

Iedereen wil bovenaan in Google Search staan. Het algoritme van Google Search is gericht op media en dit is precies waarom een uitleg animatie de juiste gok kan zijn om bovenaan in de zoek resultaten te komen. Statistisch gezien zou een uitleg animatie 50 keer meer kans hebben om op de eerste pagina van Google Search te verschijnen dan wanneer je alleen maar tekst gebruikt.

5. Flexibiliteit

Video’s zijn gemakkelijk te bewerken. Met de juiste software en kennis zijn kleine wijzigingen of aanvullingen eenvoudig te doen. Wanneer je bijvoorbeeld seizoensgebonden diensten aanbiedt, kan je vrij gemakkelijk een paas seconden extra toevoegen in plaats van een hele nieuwe video te maken.

Om het maximale uit je uitleg animatie te halen is het verstandig om ofwel een professioneel bureau in te schakelen of veel tijd te steken in je DIY uitleg animatie project.

Ook een uitleg animatie laten maken? 
Vul het formulier hieronder in en we nemen contact met je op.

Tagged with: , ,