2d Illustratie laten maken

Versterk je boodschap met een verhelderend beeld. 

Wat is een illustratie?

De kogel is door de kerk. Je neemt contact op met een grafisch ontwerper omdat je hebt  besloten dat je een 2d illustratie wil laten maken. Illustraties worden veel ingezet ter ondersteuning van marketing en communicatie doeleinden. Daarbij zijn ze er in vele soorten en maten. Het is dus erg belangrijk om te weten welk type het beste past bij je boodschap of verhaal. Visualindustries uit Utrecht gebruikt naast animaties en infographics ook illustraties om te verhelderen, te ondersteunen of ter promotie van producten, diensten.

Heb je iets uit te leggen en weet je ook al aan wie? Met een illustratief ontwerp maak je gemakkelijk duidelijk aan je doelgroep wat je bedoelt. Ook laat je zien wat jouw voordelen zijn en waarom je klant voor jou moet kiezen en niet voor je concurrent. De meeste illustraties die wij maken zijn gemaakt in de huisstijl van de opdrachtgever.

Ook kan je kiezen om een icoon, logo of ander huisstijl element door mij te laten ontwerpen.

Wanneer heb je een illustratie nodig?

Een illustratie is handig wanneer je complexe zaken wilt uitleggen of  processen inzichtelijk wilt maken Een plaatje zegt immers meer dan 1000 woorden. Daarbij valt een illustratie vaak meer op dan het gebruik van een generieke stockfoto. Illustraties zijn daarmee uniek en worden op basis van een concept naar wens gemaakt. Verder heb je bij illustraties veel meer vrijheid dan bij fotografie. Dit komt omdat een grafisch ontwerper d.m.v. een illustratie iedere gewenste situatie kan nabootsen. Bestaand of fantasie! Mensen identificeren zich gemakkelijker met een illustratief persoon dan met een foto van een bestaand persoon.

Visualindustries maakt illustraties voor o.a.

• Boeken
• Drukwerk
• Iconen
Animaties
Infographics
• Kleurplaten
• Website
Praatplaat
• Social Media
• Character Design

Hoe maakt Visualindustries een illustratie?

Voordat we van start gaan willen ik eerst weten wie je bent, wat je product, dienst of onderwerp dat we willen illustreren doet. Op basis van dit onderzoek komen we samen om te brainstormen. Op zoek naar wat we willen illustreren en hoe we dat het beste kunnen doen. Hier komen goede en minder goede ideeën uit. We kiezen een aantal ideeën die we verder uitwerken om uiteindelijk tot het ultieme concept te komen. Soms gebruiken we een verhaal om het onderwerp te verhelderen, maar soms is het de visuele stijl die de boodschap brengt. Een goede illustratie is in balans. Creativiteit vs. strategie. Het creatieve deel draagt bij aan de engagement. Terwijl de strategie juist zorgt dat de kijker gemotiveerd raakt om in actie te komen. Call-to-action!

Wat zijn de kenmerken van een goede illustratie?

• Passen bij de doelgroep
• Juist kleuren gebruik
• Goede link tussen verhaal en illustratie

Wat kost het om een illustratie te laten maken?

Afhankelijk van de stijl (2d of 3d) en complexiteit kost een illustratie gemiddeld tussen de € 400 en € 1.000. De prijzen verschillen sterk per grafisch ontwerper. Neem vooral je tijd, doe je huiswerk en zoek naar een graphic designer die past bij je merk en kan produceren binnen je budget, planning en gewenste kwaliteit.

Wat is de productietijd van een illustratie?

Het maken van een illustratie is handwerk. Om een kwalitatieve illustraties ontwerp te maken werkt een grafisch ontwerper intensief samen met de opdrachtgevers. De nadruk van deze manier van werken ligt daarom ook op overzicht en planning. Zo weet je precies wanneer je bepaalde tussentijdse deliverables kunt verwachten en wanneer een grafisch ontwerper daarop jou feedback nodig hebben om je gewenste deadline te halen.

De gemiddelde productieperiode van een illustratie ontwerp is 1- 2 weken. Dit is inclusief de tijd om feedback te verzamelen en aanpassingen te verwerken.
Heb je meer haast? Dat is geen probleem! We kunnen altijd een freelance graphic designer vragen te helpen. De productie kan dan gereduceerd worden tot minimaal een paar dagen. Het is dan wel van belang dat er snel keuzes gemaakt kunnen worden.

Hoe verspreidt ik mijn illustratie?

De productie is klaar! En nu? Achterover leunen is geen optie! Hoe zorg je nu dat je illustratie werkelijk wordt bekeken en hoe komt deze nu bij je doelgroep? De verspreiding kan via verschillende kanalen: Facebook, Snapchat, Instagram of op je eigen website. Maar ook analoog kan je een grafisch ontwerp goed inzetten. Het geschikte kanaal hangt helemaal af van je doelgroep. Wij adviseren je graag.